Duurste artiesten om te boeken

duurste artiesten om te boeken - Miller Events

Inleiding

In de dynamische wereld van de muziek en entertainment is het boeken van een artiest een cruciale beslissing voor evenementen en feesten. Voor 2024 zijn er enkele opvallende namen die de markt domineren als de duurste artiesten om te boeken in Nederland. Deze artiesten, bekend om hun ongeëvenaarde talent en aantrekkingskracht, brengen niet alleen een unieke sfeer, maar ook aanzienlijke kosten met zich mee. In deze blogpost onderzoeken we de meest prestigieuze en kostbare artiesten die beschikbaar zijn voor boekingen in Nederland en wat hen zo bijzonder maakt. Of u nu een festival, bedrijfsfeest of privé-evenement plant, het kennen van deze artiesten kan u helpen bij het maken van weloverwogen keuzes.

Prijs gebaseerd op optredens van halfuur, excl btw.

Suzanne en Freek – €13.500

Miller Events Suzanne en freek Miller Events
Suzanne & Freek

Suzan & Freek hebben in 2024 hun positie als een van de meest geliefde muziekduo’s in Nederland en België verder versterkt. Met hun kenmerkende combinatie van pop en singer-songwriter stijlen blijven ze een breed publiek aanspreken. Het recente album Dromen in Kleur is buitengewoon goed ontvangen en bevat nummers zoals Kwijt en Verleden Tijd, die inmiddels vaste waarden zijn geworden tijdens hun live optredens. Het nummer Als Het Avond Is blijft een grote favoriet onder hun fans en wordt frequent gespeeld tijdens concerten.

Gezien hun groeiende succes en populariteit is het begrijpelijk dat de prijzen voor het bijwonen van hun shows in 2024 zijn gestegen. Dit komt doordat hun concerten een unieke ervaring bieden, waarbij ze erin slagen om een intieme sfeer te creëren, zelfs in grote zalen.

Opmerking: Suzan & Freek behoren tot de duurste artiesten om te boeken vanwege hun groeiende populariteit.

1.358.566 luisteraars op spotify per maand

website: Suzanne & freek

Waylon – € 14.950

Miller Events waylon foto
bron foto: msn

Waylon blijft een prominente naam in de Nederlandse muziekscene gedurende 2024. Hij doorkruist het land met zijn optredens, waarbij hij zowel nieuwe liedjes als hits ten gehore brengt. Het album Gewoon Willem uit 2022 blijft onverminderd populair, terwijl hij verder experimenteert met diverse muziekstijlen. Zijn unieke mix van pop en country trekt een breed publiek aan.

Volgend jaar keert Waylon terug naar Rotterdam Ahoy met zijn show Waylon’s Top1000. Ik ben verheugd dat ik volgend jaar weer mijn Top1000-show in Rotterdam Ahoy mag geven, laat Waylon weten. Er is een overvloed aan keuzemogelijkheden en ik probeer jaarlijks nieuwe nummers uit mijn eigen Top1000 te presenteren. Mijn grote idolen hebben prachtige muziek gemaakt en het is een genot om deze nummers voor zo’n enthousiast publiek te mogen zingen.

Tijdens Waylon’s Top1000 zingt de artiest hits van zijn muzikale voorbeelden. Bij de recente editie van dit jaar, die afgelopen zaterdag plaatsvond, bracht Waylon onder andere nummers ten gehore van U2, Michael Jackson en Bryan Adams.

Opmerking: Waylon behoort tot de duurste artiesten om te boeken.

205.668 spotify luisteraars per maand

Website: Waylon

Kraantje Pappie – € 15.000

Miller Events Kraantje Pappie Miller Events
Kraantje Pappie

Kraantje Pappie zal in 2024 actief blijven met de lancering van een nieuw album, dat hij zal promoten tijdens zijn Live After Daddy clubtour. Deze tour zal plaatsvinden in zowel Nederland als België, waar hij zowel nieuwe nummers als oude favorieten zal ten gehore brengen.

Zijn optredens zijn sprankelend en trekken een groot publiek aan, wat bijdraagt aan zijn aanhoudende populariteit in de muziekwereld. Het nieuwe album volgt de bekende stijl van Kraantje Pappie met pakkende beats en persoonlijke, herkenbare songteksten, waarmee hij zijn fans blijft boeien. Hij behoort tot de duurste artiesten om te boeken.

spotify luisteraars 2.100.262 per maand

Website: Kraantje Pappie

Jan smit – €17.950

duurste artiesten om te boeken Miller Events
Jan Smit

Jan Smit, de bekende zanger uit Volendam, heeft nog steeds een imposant aantal van 1.031.395 maandelijkse luisteraars op Spotify. Deze winnaar van de Edison Pop Oeuvreprijs 2024 begon zijn zangcarrière bij het jongenskoor De Zangertjes van Volendam.

Op slechts tienjarige leeftijd werd hij ontdekt door leden van de groep BZN in zijn muzikale geboortedorp. Zij schreven zijn eerste hit, die uit het niets de nummer 1 positie bereikte in de Top 40, een historische gebeurtenis voor Nederland. Nooit eerder was een artiest of groep hierin geslaagd. Jan Smit behoort dan ook tot de duurste artiesten om te boeken.

Website: Jan Smit

Gerard Joling – € 16.500

Miller Events Gerard Joling MIller Events
Gerard Joling

met maar lieft 648.798 luisteraars op spotify per maand en natuurlijk het succes van de toppers. Als tweede presentator van ter land, ter zee en in de lucht op rtl-4 in 2024

André Hazes Jr. – € 19.500

Miller Events Andre Hazes Jr Miller Events
Andre Hazes Jr

.”André Hazes verandert van aanpak. Na jarenlang optreden in het grote Rotterdam Ahoy voor duizenden mensen, kiest hij deze herfst voor een intiemere setting.

André’s clubtour ‘Gastenlijst’ omvat zes zalen en tijdens een try-out in Zoetermeer ontdekte hij de waarde van interactie met het publiek in een intieme setting. Hij besefte dat deze clubtour, in tegenstelling tot zijn gebruikelijke focus op grootsheid, hem de kans bood om verhalen te delen en gesprekken te voeren met mensen, wat resulteerde in een warme en knusse sfeer. Voor hem stond het delen van muziek, verbinding maken en emoties uitdragen centraal, in plaats van het geven van een spectaculaire show.

771.256 spotify luisteraars per maand

Snelle – €20.000

Duurtste artiesten om te boeken in 2024 Nederland
Snelle

1.609.702 spotify luisteraars per maand

Snelle gaat volgend jaar vanaf 7 februari 2025 op theatertournee door Nederland met de tour Rock ’n Roll In Nederland. Hij zal verschillende steden bezoeken, waaronder Utrecht, Rotterdam, Zwolle, Nijmegen en Amsterdam. Snelle, ook bekend als Lars Bos, kijkt ernaar uit om terug te keren naar het theater en de verhalen achter zijn liedjes te delen met het publiek. Het belooft een avond vol muziek, humor en een vleugje cynisme over het leven van popsterren in Nederland te worden.

Tijdens de tour zal Snelle niet alleen zijn oude hits ten gehore brengen, maar ook nummers spelen van zijn recente album Achtentwintig. Dit is niet de eerste theatertour voor Snelle, in 2021 reisde hij al het land door met zijn tour FF Tussen Ons. Snelle is bekend van hits als Blijven Slapen, Smoorverliefd en Reünie, en werd eerder bekroond als Spotify’s meest gestreamde artiest van Nederland. Hij heeft een Edison Award en meerdere Top 40 Awards ontvangen voor zijn muziek.

⁠Davina michelle – €20.000 +

Miller Events Davina Michelle Miller Events
Davina Michelle

De Nederlandse popzangeres Davina Michelle brak in 2018 door met Duurt Te Lang, een nummer 1-hit die vele Top 40-records verpulverde. Dat ze heel wat in haar mars heeft, bleek al eerder toen haar cover van What About Us (Pink) werd geprezen door Pink zelf.

Met Hoe Het Danst (2019) en 17 Miljoen Mensen (2020) behaalde Davina Michelle opnieuw nummer 1-hits. In 2021 maakte ze indruk als intervalact op het Songfestival. Haar recente single I SAID NO SIR, uitgebracht in maart 2024, is een krachtig nummer dat opkomt tegen seksuele intimidatie. Binnenkort komt haar nieuwe album uit.

met 1.547.808 luisteraars per maand op spotify

Antoon – € 23.750

Miller Events Antoon Miller Events
Antoon

Antoon heeft sinds zijn debuut in 2020 veel succesvolle nummers uitgebracht, waaronder ‘Hyperventilatie’, ‘Hallo’, ‘Vluchtstrook’, ‘Leuk’ en ‘Hotelschool’. Daarnaast heeft hij samenwerkingen gehad met artiesten zoals Dopebwoy en Ronnie Flex.

Zijn nieuwe EP ‘Gezichten’ bevat tracks als ‘Blindelings’, ‘Doe Maar’ en ‘Gezichten’ met Kevin als gastartiest. Op 20 februari 2025 zal Antoon optreden in het Ziggo Dome, waarbij hij zowel zijn bekende Top 10 hits als nieuwe singles van zijn EP ‘Gezichten’ zal laten horen.

met 1.543.245 spotify luisteraars per maand

Snollebollekes – € 24.950

Miller Events Snollebollekes Miller Events
Snollebollekes

Duurste artiesten om te boeken: Snollebollekes – € 24.950 Met maar liefst 1.912.684 luisteraars op Spotify per maand en winnaar van de slimste mens in 2021, is Snollebollekes een populaire keuze voor sportevenementen waar het publiek uit zijn dak gaat op hits zoals ‘Links Rechts’. Hij staat op nummer twee van de duurste artiesten om te boeken in Nederland.

Joost klein – €50.000+

duurste artiesten om te boeken - Joost Klein
Joost klein

Joost Klein – €50.000+ Joost heeft een indrukwekkende 5.827.501 Spotify luisteraars per maand en verwierf nationale bekendheid na zijn deelname aan het songfestival in Stockholm 2024, waar hij optrad met het nummer Europapa. Vanwege zijn populariteit is het niet verrassend om Joost bovenaan de lijst van duurste artiesten om te boeken te vinden.

Bekijk nu nog meer artiesten op Miller Events

Een reactie op “Duurste artiesten om te boeken

  1. Pingback: QUELLY 1ste interview - bekijk nu snel - "Zwaartekracht"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *