Waar je op moet letten bij artiesten boeken

Artiesten boeken bij Miller Events

Waar je op moet letten bij artiesten boeken

Extra en Onverwachte Kosten bij artiesten boeken & Waarom Je Altijd de Rider Moet Lezen

Stel je voor, je hebt een band of artiest geboekt voor een evenement en de avond is fantastisch verlopen. Zo geweldig zelfs, dat je besluit om de artiest te vragen om nog een half uurtje extra op te treden. Maar wat je niet had verwacht, is de torenhoge rekening die plotseling op je deurmat valt. Het bedrag dat je moet betalen is verre van wat je oorspronkelijk had afgesproken. Hoe kon dit gebeuren?

Vaak lijkt het bij het artiesten boeken alsof alles soepel verloopt, alsof de artiest het net zo gezellig vindt als jij en daarom graag wat langer wil blijven spelen. Helaas is dat meestal niet het geval. Artiesten verwachten vaak een grotere compensatie, vooral omdat optredens vaak laat op de avond plaatsvinden en er na afloop nog opruimwerk en andere verplichtingen zijn.

Waarom je altijd de rider moet lezen van een artiest:

Artiesten hebben vrijwel altijd een ‘rider’, een document dat vaak slechts twee pagina’s beslaat en de specifieke voorwaarden en benodigdheden van de artiest(en bevat. Deze eisen variëren van flesjes water tot wel vier flessen champagne, en technische vereisten zoals podiumgrootte en het aantal benodigde stopcontacten. Als het gaat om vereisten, zijn er enkele cruciale punten waar je als klant altijd op moet letten:

  • Vergoeding voor wachttijd van artiesten: Dit zijn kosten per uur wachten en kunnen beginnen bij ongeveer 20-25 euro per artiest of technicus per uur.
  • Reisvergoeding: Vaak per kilometer per artiest berekend.
  • Extra speeltijd: De kosten voor het verlengen van het optreden.
  • Maximale duur van het optreden: Vaak beperkt tot ongeveer 8 uur.

Wat staat er meestal in de rider van een artiest:

  • Tijd: Afspraken met betrekking tot de tijdsduur van het optreden, inclusief bepalingen die voorkomen dat het te lang duurt, met pauzes en vertragingen.
  • Locatie: Specificaties met betrekking tot stopcontacten, podiumruimte, en de vereisten voor de geluid- en lichtmixer.
  • Vervoer: Veel artiesten en hun teamleden reizen naar evenementen, en de reiskosten kunnen aanzienlijk zijn.
  • Technische aspecten: Er kunnen technici zijn die verantwoordelijk zijn voor geluid en licht, vaak apart van de band, wat extra kosten met zich meebrengt.
  • Persoonlijke benodigdheden: Deze omvatten zaken als flesjes water, kleedkamers en catering.
Artiesten boeken Bij Miller Events voorbeeld rider
Voorbeeld: technische rider, bron: bandstage.nl

Conclusie

Het artiesten boeken kan een geweldige manier zijn om je evenement speciaal te maken, maar het kan ook leiden tot onverwachte kosten als je niet zorgvuldig de rider van de artiest leest en begrijpt. Het is essentieel om duidelijke afspraken te maken en rekening te houden met mogelijke extra kosten voor wachttijd, reizen, extra speeltijd en technische benodigdheden.

Artiesten hebben vaak goede redenen voor deze vereisten, en het is in ieders belang om een duidelijk contract op te stellen. Door dit te doen, kun je ervoor zorgen dat zowel jij als de artiest een geweldige avond hebben, zonder onaangename financiële verrassingen achteraf. Het lezen van de rider kan veel narigheid voorkomen en ervoor zorgen dat de muziek nog lang blijft klinken zonder een valse noot in je portemonnee.

Een reactie op “Waar je op moet letten bij artiesten boeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *